Afbeelding
Foto: nvt

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Er wordt steeds vaker gebeld naar de Luisterlijn. Dag en nacht bieden vrijwilligers een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet en zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. In oktober start in Zwolle een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden. De Luisterlijn is dan ook op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen.

Het aantal gesprekken dat vrijwilligers bij de Luisterlijn voeren blijft onverminderd hoog. In 2021 werden er maar liefst 354.352 oproepen beantwoord. Volgens de organisatie, die het hele jaar door, 24 uur per dag bereikbaar is, komt dit voornamelijk door zwaardere en langere gesprekken. Zo wordt er vooral contact opgenomen bij verdriet, eenzaamheid of zorgen. De Luisterlijn zoekt dan ook dringend nieuwe vrijwilligers om te voorzien in een grote maatschappelijke vraag.  

“Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen”, legt vrijwilliger Anne uit. “De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken, omdat ze echt iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn.”

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?

De Luisterlijn Zwolle start 14 oktober 2022 met een training en maakt graag kennis met nieuwe vrijwilligers die daaraan mee willen doen. Je leert gespreks- en luistervaardigheden om een luisterend oor te kunnen bieden via telefoon en chat. Kun jij goed luisteren en heb je interesse? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan. Daar vind je ook meer informatie over de training en begeleiding.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen deskundige training en continue begeleiding. 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden