Overtuigend Go-Ahead dendert na rust over WHC heen

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer Marcel van der Steege vormde tegen WHC een hecht collectief en knokte zich naar een 4-2 zege tegen WHC. Madih Doufikar was man van de wedstrijd met drie goals. Door de overwinning is Go-Ahead WHC gepasseerd op de ranglijst en heeft het aansluiting gevonden bij andere concurrenten. Go-Ahead deed zichzelf in de eerste helft tekort. De ploeg kreeg in het eerste bedrijf de beste en meeste kansen, maar ging wel rusten met 1-1 tussenstand. Al in de 4e minuut had Yoshua van Marle Go-Ahead op voorsprong moeten brengen. Madih Doufikar zette Van Marle alleen voor de keeper, maar de goalie bracht redding op de inzet van Van Marle. In de 15e minuut werd een schot van Hicham Ziyech met moeite naast getikt door goalie Frans Koornberg. Twee minuten later was WHC voor het eerst echt gevaarlijk. Doelman Jasper Fix maakte een kopbal op bekwame wijze onschadelijk. In de 23e minuut zagen de toeschouwers de tweede grote kans voor Go-Ahead. Weer was Van Marle kansrijk, maar Koornberg voorkwam wederom een treffer. In de 28e minuut kreeg Go-Ahead voor de derde keer een uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen. Ziyech stuurde Nick Bakker weg, maar wederom was de sterk spelende goalie Koornberg winnaar. WHC kreeg in de 33e minuut een enorme oppepper toen het op voorsprong kwam. Na balverlies van Go-Ahead schakelde de ploeg uit Wezep razendsnel om. Vervolgens werd Kampenaar Jonathan van Marle vrijgespeeld, die simpel af kon ronden. Go-Ahead liet zich door deze treffer niet uit het veld slaan en bleef gevaarlijk. In de 41e minuut was het eindelijk raak voor Go-Ahead. Madih Doufikar anticipeerde uitstekend op een dieptepass. Met een mooie loopactie legde hij verdediger Semol Souhuwat in de luren. Doufikar was weg, raakte eerste de paal en maakte het in de rebound alsnog met het hoofd af. Na rust ging Go-Ahead op dezelfde gedreven voet verder. Het leidde al snel tot een schot van Van Marle die naast het doel belandde. Even later moest Go-Ahead-doelman Fix in actie komen bij een vrije trap van WHC. In de 55e minuut voorkwam Koornberg met een goede redding de 2-0 van Ziyech. Vlak daarna viel de 1-2. Wederom was het een Kampenaar die Go-Ahead pijn deed. De bal werd in de Kamper verdediging niet goed weggewerkt. Ibrahim Tuncer haalde vervolgens doeltreffend uit. Ook deze tegenslag kwam Go-Ahead te boven. De ploeg draaide WHC de duimschroeven aan en herstelde al een minuut later de schade. Doufikar haalde verwoestend uit: 2-2. Nadat Go-Ahead tot twee keer toe niet wist te profiteren van fouten bij WHC maakte Doufikar in de 61e minuut zijn derde treffer. Nick Bakker legde de bal uitstekend neer bij Doufikar, die vervolgens doel trof. Jeroen van den Bosch trakteerde de toeschouwers vervolgens op een prachtig stukje voetbal. De verdediger stoomde in de 75e minuut op, passeerde vier verdedigers en rondde uitstekend af. WHC haalde het einde niet met elf man. In de 85e minuut kreeg Caleb Rahajaan zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Gerard Meijeringh