In actie voor KWF
In actie voor KWF Foto: Eigen collectie

Ik wandel tegen kanker.

Algemeen Ingezonden

Graag wil ik in actie komen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ik ga daarom van 13 t/m 17 mei Wegen met Zegen bewandelen van 100 km in 5 dagen tijd. Ook ik heb mensen verloren aan deze vreselijke ziekte en bij LeMKa zie ik wekelijks welk effect de diagnose kanker heeft. Ook voor de naasten! Het heeft een groot traumatiserend effect op het leven.

 

LeMKa staat voor Leven met kanker en heeft een inloophuis in Kampen. Hier kunnen mensen terecht voor een luisterend oor en er worden diverse activiteiten aangeboden. 

Het woord kanker alleen al zet je leven op zijn kop!  Met de diagnose kanker geconfronteerd worden, zorgt dat er zaken in het leven komen die moeilijk voor te stellen zijn voor hen die het niet meemaken. Dat zorgt er ook voor dat het soms moeilijk bespreekbaar is in de omgeving. Het inloophuis wil een plek zijn, waar alles wat ervaren wordt in dit proces bespreekbaar maakt. LeMKa biedt dan een luisterend oor en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Veelal betekent dat herkenning en erkenning van de eigen situatie. Natuurlijk komen er ook moeilijke en pijnlijke zaken aan bod, daar is alle ruimte voor. LeMKa biedt ook ontspanning aan en handvaten om moeilijke tijden het hoofd te bieden. 

Zo is er bijvoorbeeld een vaste groep die schildert en aan stoelyoga doet. Ik zelf geef stoelyoga bij LeMKa. Zie de website www.lemka.nl voor meer informatie van deze stichting. 

Sponsor mij daarom en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Mijn doel is om 1000 euro in te zamelen. Ik heb al 340 euro binnen gehaald waar ik super blij mee ben. Wilt u mijn sponsor worden? 

Ga dan naar: https://acties.kwf.nl/fundraisers/petrameijer35047

Namens mij en KWF: dank je wel!

Petra Meijer

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 17 mei, 12:13
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 17 mei, 12:11
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 17 mei, 10:02

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.