Petra Meijer met actie shirt.
Petra Meijer met actie shirt. Mijn zoon Jeroen Meijer

pelgrimstocht voor het KWF.

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Samenloop voor hoop in Kampen gaat helaas ook dit jaar niet door vanwege Corona. Onlangs is besloten dat het helemaal wordt stopgezet. Ik zou daaraan meedoen met team LeMKa. LeMKa staat voor Leven met kanker en heeft een inloophuis in Kampen. Hier kunnen mensen terecht voor een luisterend oor en er worden diverse activiteiten aangeboden.

Het woord kanker alleen al zet je leven op zijn kop. Met de diagnose kanker geconfronteerd worden, zorgt dat er zaken in het leven komen die moeilijk voor te stellen zijn voor hen die het niet meemaken. Dat zorgt er ook voor dat het soms moeilijk bespreekbaar is in de omgeving. Het inloophuis wil in eerste instantie een plek zijn, waar alles dat ervaren wordt in dit proces bespreekbaar maakt. Het inloophuis wordt gedragen door vrijwilligers, die allen ervaringsdeskundigen zijn. Mensen die weten wat er op je afkomt en hebben ervaren wat dit met je doet. LeMKa biedt dan ook in eerste instantie een luisterend oor en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Veelal betekent dat herkenning en erkenning van de eigen situatie. Natuurlijk komen er ook moeilijke en pijnlijke zaken aan bod, daar is alle ruimte voor. LeMKa biedt ook ontspanning aan en handvaten om moeilijke tijden het hoofd te bieden.

Zo is er bijvoorbeeld een vaste groep die schildert en aan stoelyoga doet. Ik geef wekelijks stoelyoga bij LeMKa. Uit onderzoek is gebleken dat yoga een positief effect heeft op de gezondheid van kankerpatiënten. Door de veilige houdingen en bewegingen wordt de doorbloeding van de organen en de circulatie van het lymfe vloeistof verbetert. Er is dan een betere aan- en afvoer van de voedings- en afvalstoffen en meer contact tussen schadelijke cellen en witte bloedcellen. Er wordt aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen voor meer zuurstof en vitaliteit. Er worden minder pijnklachten, zorgen en angst ervaren door de aandacht te richten op het hier en nu. Het kan de impact van kanker verzachten en meer positieve emoties activeren. Zie de website www.lemka.nl voor meer informatie van deze stichting. Vanwege Corona zijn de activiteiten tijdelijk stopgezet.

Graag wil ik in dit Corona jaar in actie komen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ik ga daarom begin juni een pelgrimstocht lopen “Walk of Wisdom” van 136 km door Nederland en Duitsland in een week tijd. Geld is heel hard nodig, want kanker heeft een groot traumatiserend effect op het leven. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Mijn doel is om 1000 euro in te zamelen. Ik heb al 728 euro binnen gehaald waar ik super blij mee ben. Wilt u mijn sponsor worden?

Ga dan naar: https://acties.kwf.nl/fundraisers/petrameijer

Namens mij en KWF: dankjewel!

Petra Meijer