Jeffrey van der Vlist knalt KHC naar zege

KAMPEN ? KHC blijft koploper in de tweede klasse G. De ploeg speelde geen sterke wedstrijd tegen BAS, maar wist een matige partij toch winnend af te sluiten. Met dank aan Jeffrey van der Vlist. In de 66ste minuut tekende hij met een geweldige knal voor de 3-2 zege.In de eerste helft leek KHC op weg naar een simpele zege. Na een half uur spelen stond het al 2-0 voor de Kamper ploeg. Nadat topscorer Ronald Arends in de 7e minuut in kansrijke positie net naast kopte, was het in de 14e minuut wel raak, na een misverstand in de BAS-defensie. Tom Diender had een belangrijk aandeel in deze treffer. Hij zette goed door en gaf een assist op Arends. In de 30ste minuut viel de 2-0. Diender profiteerde van geklungel in de BAS-verdediging. KHC leek op weg naar een ruime zege, maar het liep anders. In de 34ste minuut kwam BAS terug in de wedstrijd. Nadat Lesley de Munnik mistastte, sloeg BAS toe. Vier minuten later leek de 2-2 in de maak. De bal ging op de stip, nadat Burak Alp een speler in de zestien aantikte. BAS wist de strafschop echter niet te benutten. Keeper Kevin Dijkstra ranselde de bal uit de hoek. Voor even was de KHC-keeper de held, maar al snel was hij de schlemiel. Uit de toegekende hoekschop kwam BAS tot scoren. De KHC-goalie ging in de fout en sloeg de bal via de paal in eigen doel. Vlak daarna ontsnapte KHC aan een achterstand. Zes minuten na rust claimde KHC een strafschop wegens hands, maar de arbiter liet doorspelen. Daarna kwam het moment van invaller Jeffrey van der Vlist. Hij werd bediend door Leroy Knol en vervolgens deed Van der Vlist met een harde knal het net trillen. KHC koesterde daarna de voorsprong. De ploeg speelde met voldoende mensen achter de bal om de wedstrijd uit te spelen. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden, maar KHC wist betrekkelijk eenvoudig de zege over de streep te trekken.