Nederlaag KV DOS

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een verdiende, maar geflatteerde nederlaag geleden in Den Haag. Oud-Europees kampioen Die Haghe was met 23-16 te sterk.De ambitie van DOS om bij de bovenste ploegen mee te draaien kan voorlopig even in de koelkast gezet te worden. In drie wedstrijden werd slechts één keer gewonnen. In Den Haag mocht DOS zaterdagavond aantreden tegen het gerenommeerde Die Haghe. De Haagse ploeg is meermalen landskampioen en Europees Kampioen, maar kon de aansluiting met de Nederlandse top niet vasthouden. De thuisploeg startte zeer scherp en onder leiding van topschutter Sander Kok stond het binnen luttele minuten 4-0. DOS was niet onder de indruk en vanuit de basispatronen spelend klampte het aan en wist halverwege de eerste helft weer in de buurt te komen: 7-6. Om en om scorend werd de rust bereikt bij 12-10.In de tweede helft bleef dat verschil van twee doelpunten lang in tact. Iedere treffer van Die Haghe werd beantwoord door een succesvolle Kamper aanval. Toch kostte het in die fase DOS meer moeite om de aanvallen dreigend op te zetten dan de Haagse ploeg. Halverwege de tweede helft brak dat DOS op. Bij 16?G