Sterk DOS pakt punt tegen WVF

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN ?Een strijdbaar en goed spelend DOS Kampen is er zaterdag in geslaagd om WVF in toom te houden. De jonge Kamper ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen de Zwolse koploper. Een terechte uitslag, al had er voor beide ploegen in een boeiende tweede helft meer in gezeten. In de eerste helft had WVF het betere van het spel, maar kreeg DOS de beste kansen. DOS liet WVF in het eerste kwartier teveel voetballen. De ploeg uit Westenholte heerste, maar dit hier te weinig mee. Verder dan een kopbal uit een corner kwam het niet. Na een kwartier liet DOS WVF vanuit het niets erg schrikken. Rob Kabboord zette Daniël van Warven met een subtiele pass alleen voor de goal. Die schoot vervolgens tegen de paal. Daarna kreeg DOS wat meer controle, al bleef WVF de betere ploeg. In de 26e minuut was DOS de controle even kwijt. Het leverde meteen de 0-1 op. De bal werd vanaf rechts op maat aangeleverd bij Mark Peppelenbos, die simpel binnen kon tikken. In de 40e minuut kwam DOS langszij. Kees van Bruggen kopte raak uit een vrije bal. Even later was DOS nog dicht bij de 2-1. Na een voorzet van Wim Snippe profiteerde Van Warven bijna van het weifelende uitkomen van de WVF-goalie. De poging van de dosser ging net naast. Na rust kwam WVF een stuk minder sterk voor de dag. DOS kwam steeds beter in de wedstrijd en beet zich vast in WVF. In de 57e minuut zorgde Jorian Wellenberg met een voorzet vanaf rechts voor paniek in de achterste linie van WVF. De bal werd door een speler van WVF bijna in eigen doel getikt. De WVF-goalie kon ingrijpen, waarna de bal net niet goed voor de voeten van Rob Kabboord belandde. Even later was WVF gevaarlijk. Lennard Bril was weg, maar DOS-keeper Wilco de Vries greep goed in door de bal van de voet van Bril te plukken. Even later was DOS weer gevaarlijk. Een schot van invaller Matthijs Winters werd met veel moeite naast getikt door de keeper. Een kwartier voor tijd was DOS dicht bij een voorsprong. Van Warven leverde vanaf rechts een goede voorzet af. Het leverde Kabboord een vrije kopkans op, maar de goed spelende spits kopte over. In de laatste minuten leek de pijp leeg bij enkele spelers van DOS. Toch ging de ploeg op jacht naar de zege en dat werd de ploeg bijna fataal. Het leverde WVF in de laatste minuten een aantal goede kansen op. Zoals in de 89e minuut, waarbij doelman De Vries goed ingreep en WVF in de rebound niet toe kon slaan. Een minuut later ontsnapte DOS weer bij een identieke situatie. In blessuretijd leidde onnodig balverlies weer een grote kans in voor WVF. Doelman De Vries kwam uit zijn doel, maar was net te laat. Het lege doel lonkte, maar de WVF-inzet ging vervolgens over. DOS ontsnapte en pakte verdiend een punt tegen de lijstaanvoerder. Gerard Meijeringh