Zure nederlaag Wit-Blauw

KAMPEN ? De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben afgelopen zaterdag een zure nederlaag geleden tegen Rohda. Nadat de ploeg zich knap terug had geknokt, verspeelde de ploeg in de laatste seconden een remise. De gasten uit Amsterdam wonnen met 23-24. Wit-Blauw begon voortvarend aan de wedstrijd met een 2-0 voorsprong. In de eerste twintig minuten was de formatie van trainer Harm Jan Smit zeer scherp in de afronding. Wit-Blauw liep uit naar een 11-6 voorsprong. De gasten raakten echter niet in paniek en kropen dichterbij tot 13-11 bij rust. In de tweede helft nam ROHDA het initiatief in de wedstrijd langzaam over. Waar Wit-Blauw moest zoeken naar de doelpunten wist ROHDA over meerdere schijven tot scoren te komen. ROHDA boog de achterstand om in een voorsprong van vier treffers. Wit-Blauw bleef echter knokken en werkte de achterstand weg. De ploeg kwam zelfs op voorsprong en had vervolgens een gelijkspel in de tas. De laatste 20 seconden van de wedstrijd waren echter een harde les voor de Kampenaren. Met nog 12 seconden op de klok verspeelde het aanvalsvak van Wit-Blauw de bal na het missen van een vrije bal. Hierdoor kreeg ROHDA toch nog een keer de bal in het aanvalsvak en door een ongelukkige overtreding mochten de Amsterdammers vanaf de 2,5 meter nog één keer aanleggen. ROHDA gooide de vrije bal feilloos raak, waardoor de twee punten toch mee gingen naar Amsterdam. Na afloop had trainer Harm Jan Smit toch lovende woorden over voor zijn ploeg: ?De eerste helft hebben we goed en gevarieerd korfbal laten zien. In de tweede helft knokken we ons op wilskracht terug in de wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd hebben we een dure les geleerd. We spelen goed korfbal, maar we hebben even een moeilijke fase waar het kwartje telkens net niet onze kant opvalt. De aankomende wedstrijden worden cruciaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar staan.?