Jubilerend mannenkoor Rehoboth, hier onder leiding van dirigent Rijk J. Rijkse.
Jubilerend mannenkoor Rehoboth, hier onder leiding van dirigent Rijk J. Rijkse. Foto: Chr. Thools mannenkoor Rehoboth/Kees Bout

‘Unieke Thoolse en Urker klanken in Kampen’. Zangmiddag met mannenkoren en ensemble in Bovenkerk.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth zingt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum op zaterdagmiddag 21 oktober in de Bovenkerk. Naast het Thools mannenkoor werken ook de Urker mannenkoren Eneas en Siloam en ensemble Energique mee aan de zangmiddag.

‘We zingen niet voor het eerst in Kampen’. vertelt Ruud Muijt. Samen met enkele andere koorleden organiseert hij een jubileum-koorreis. ‘Er zijn mooie herinneringen aan de zangavonden in Kampen, we komen daarom graag weer terug!’.

‘Het echte Thoolse geluid komt altijd weer boven!’

Het Thoolse mannenkoor staat bekend om het eigen geluid. ‘Het zal de typische Thoolse mengeling van jonge en oude stemmen zijn die de klank maken wat het al jaren is’. Vergelijk het maar met de klankkleur waar Urker koren om bekend staan. Op zaterdag 21 oktober kunt u genieten van beide unieke koorklanken.

Het repertoire van het mannenkoor bestaat uit psalmen en bekende christelijke gezangen. ‘We zingen graag met gevoel’’. Een goed ingestudeerd stuk uitvoeren op een goed niveau geeft wellicht voldoening, maar niet de mooiste zang. Er zijn stukken waar je het mannenkoor vierstemmig hoort ‘zoemen’ en de klanken nagalmen in de kerk waar je zingt. ‘Dat is kippenvel!’

Samenwerking met Urk, zingen voor ‘Achter de hoven’

Het Thools mannenkoor werkt graag samen met andere koren of instrumentalisten. Het is fijn om door samenwerking een gevarieerd programma aan te bieden aan de luisteraars. Niet voor niets is er voor de zangmiddag in de Bovenkerk in Kampen dan ook samenwerking gezocht met een recent opgericht Ensemble Energique, een initiatief van drie jonge musici uit Nunspeet en Elspeet. De Urker koren Eneas en Siloam dragen ook graag hun steentje bij aan de zangmiddag voor het goede doel; Bijbelcentrum ‘Achter de hoven’ in Leeuwarden.

Bijbelcentrum ‘Achter de hoven’

Tijdens de zangmiddag op 21 oktober in de Bovenkerk zal evangelist Sam de Visser van Bijbelcentrum ‘Achter de hoven’ in Leeuwarden meer vertellen over de activiteiten van het Bijbelcentrum en zijn werk als evangelist. Hiervoor zal ook worden gecollecteerd na afloop van de zangmiddag. 

Welkom in de Bovenkerk

Op zaterdagmiddag 21 oktober bent u/ben jij van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth en de Urker mannenkoren Eneas en Siloam. Met de muzikale bijdrage van het ensemble Energique en het zingen van bovenstem tijdens de samenzang beloofd het een mooie en gevarieerde zangmiddag te worden waarin meer verteld wordt over het Bijbelcentrum in Leeuwarden. Een middag voor jong en oud. De zangmiddag begint om 14.30 uur. Welkom vanaf 14.00 uur. De toegang is vrij.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39