IJVV bekert door

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. De IJsselmuidenaren wonnen ook de derde wedstrijd in poule 44. Zondagderdeklasser Epe werd met 3-2 verslagen. De wedstrijd tussen IJVV en Epe was het duel van de keepers. In de rust wisselden beide coaches hun keeper. IJVV-goalie Albert Jan Meuleman was vlak voor rust hard in botsing gekomen met een speler van Epe en moest geblesseerd afhaken. Omdat IJVV geen reservekeeper op de bank had zitten, moest veldspeler Gideon Dokter in de tweede helft het IJsselmuidense doel verdedigen. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Ook trainer Johan Warmelink van Epe wisselde na het eerste bedrijf zijn doelman. De nieuwe goalie stond slechts twintig minuten in het veld. Toen werd hij door de scheidsrechter met rood weggestuurd, omndat hij buiten het strafschopgebied in een reflex de lob van William Dekker met zijn handen tegen hield. Ook bij de gasten kwam vervolgens een veldspeler in de goal en ook deze gelegenheidskeeper deed het naar behoren. Terug naar het begin. IJVV begon goed. Al in de 4e minuut zette Chiel Buikema de ploeg op voorsprong uit een voorzet van Severin Simic. IJVV verzuimde daarna om verder weg te lopen. Buikema en Robin Kalter lieten goede kansen onbenut. Zo bleef Epe in de wedstrijd. Daarnaast liet IJVV achterin af en toe grote steken vallen, waarbij moet worden opgemerkt dat Husain al Waily als rechtsback een verdienstelijke wedstrijd speelde. Fouten in de achterhoede leidde in de 6e minuut tot een grote kans voor Epe. In de 10e minuut kwam IJVV weer in de problemen. Na een rommelige situatie ging de bal op de stip na een overtreding van keeper Meuleman. De goalie mocht blijven staan van de arbiter, maar Epe kreeg wel een strafschop. De inzet van Koen Logen werd echter gestopt door Meuleman. In de 26e minuut was het wel raak via een treffer van Stefan Lokhorst. Met Dokter in de goal begon IJVV aan de tweede helft. In de 55e minuut ging het weer mis voor IJVV. Wederom zag de achterhoede er niet goed uit. Koen Looge stond helemaal vrij en had alle tijd om rustig doelman Dokter op te zoeken en vervolgens de 1-2 aan te tekenen. Drie minuten later leek invaller William Dekker te scoren. Hij probeerde de bal over de uitgelopen keeper heen te lobben . De goalie van Epe hield de bal in een reflex tegen. Hij werd weggestuurd, waarna er bij beide ploegen een veldspeler in de goal stond. IJVV trok vervolgens de winst naar zich toe. Eerst scoorde Simic de 2-2. Een schot van Dekker werd nog gepareerd door de doelman. In de rebound sloeg Simic toe. In de 83e minuut scoorde Gerjon van den Berg de 3-2. Dekker had eigenlijk al moeten scoren, maar hij raakte de paal. Vervolgens schoot Van den Berg de winnende treffer binnen. De grote vraag is waar IJVV momenteel staat. Trainer Herben Visscher kon hier geen antwoord op geven. "We zijn nog niet echt getest. Een ding is zeker. Volgende week treffen we een pittigere tegenstander als de competitie van start gaat."Gerard Meijeringh