GroenLinks neemt initiatief voor jongerenraad

Partnerbijdrages

KAMPEN - Bij de behandeling van de notitie burgerparticipatie kondigde GroenLinks aan met een initiatief voor een jongerenraad te komen. Het initiatief werd unaniem door de raad gesteund. "GroenLinks vindt het belangrijk om jongeren meer bij politiek te betrekken en politiek dichter bij jongeren te brengen", geeft Irma van der Sloot aan.

"Een jongerenraad biedt een podium aan jongeren om hun idee in te brengen, niet allen over uitgaan en jeugdbeleid, maar ook over wonen, veiligheid of welzijn. Jongeren hebben een mening en willen ook gehoord en serieus genomen worden."

De partij vindt het belangrijk dat jongeren gehoord worden als de gemeente besluiten over hen gaat nemen. Voor de gemeenteraad kunnen jongeren wel eens verrassende eyeopeners geven. "En nog een voordeel: Jongeren zijn opgegroeid met de nieuwe media. De jongeren die in zo'n raad meedoen hebben prima mogelijkheden om andere jongeren te bereiken."

GroenLinks zet het plan voorzichtig in. Een werkgroep vanuit de raad zal, uiteraard in samenspraak met jongeren, jongerenparticipatie en het initiatief verder uitwerken. In het najaar zal de raad dan besluiten of de jongerenraad er echt gaat komen.