Waddinxveens Mannenkoor in Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Het traditionele Passie- & Paasconcert van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor "De Gouwestem" wordt gehouden op stille zaterdag 7 april in de monumentale Bovenkerk in Kampen. Het bijna 190 leden tellende mannenkoor van dirigent Martin Mans heeft deze keer de medewerking van het 130 leden tellende Young Ladies Choir "Hadassah" van dirigente Ria van den Noort.

Beide koren zullen op de avond voor Pasen zowel afzonderlijk als gezamenlijk Passie- en Paasmuziek ten gehore brengen. Er is een afwisselend programma opgesteld waarbij de sonore mannenkoorzang wordt afgewisseld door de jonge damesstemmen. Bij een tweetal kerstconcerten in 2011 hebben beide koren ook samengewerkt.

Trompet
De instrumentale medewerkers aan het Passie- & Paasconcert zijn de organist Peter Wildeman uit Tholen die het gerenommeerde orgel in de Bovenkerk zal bespelen en de jonge talentvolle pianist Mark Brandwijk uit Krimpen aan den IJssel. Jantine Kalkman uit Ouderkerk aan den IJssel zal de koorzang omlijsten met trompet.  Ds. F.J.K. van Santen uit Kampen brengt een kort meditatief woord brengen waarin Passie (lijden) en Pasen (opstanding) centraal staan.

Het Passie- & Paasconcert in de Bovenkerk begint om 19.30 uur zodat gezinnen met jonge kinderen ook kunnen komen. De kerk is open om 19.00 uur en het concert is omstreeks 21.30 uur afgelopen. De toegangsprijs bedraagt 15,00 euro en in de voorverkoop 12,00 euro. De entree voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt 6,00 euro.  De toegangskaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Boekhandel Plantage Bos, (Oudestraat 41/43, Kampen), Boekhandel De Pelgrim (Dorpsweg 75, IJsselmuiden) en Expert Genemuiden (Westerkade 80, Genemuiden) Ook zijn kaarten telefonisch te koop of te reserveren bij A. de Rooij tel. 0182 - 61 21 00 of online via de website www.degouwestem.nl.