Tweede basisschool in Het Onderdijks

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten om in Het Onderdijks een tweede  basisschool te realiseren. Het nieuwe gebouw dat in de buurt zal komen van de bestaande basisschool Het Stroomdal, wordt in gebruik genomen door het openbaar basisonderwijs en zal de eerste jaren ook dienst doen om de ruimtenood van basisschool Het Stroomdal op te vangen.

Op dit moment is de protestants-christelijke school Het Stoomdal de enige school in de wijk. Het gebouw van Het Stroomdal omvat inmiddels veertien lokalen. De school heeft echter behoefte aan nog meer lokalen. Daarom heeft de gemeente vorig jaar middelen beschikbaar gesteld voor een uitbreiding van het schoolgebouw met nog eens drie lokalen. Ondanks het feit dat door de economische tegenwind de bouw van nieuwe woningen in Het Onderdijks op een lager pitje is gezet, laten de prognoses een verdere groei zien van het aantal leerlingen.

Ouders die een voorkeur hebben voor een andere richting kunnen deze alleen buiten de wijk vinden.
Daarom heeft het college besloten om in plaats van de eerder toegekende uitbreiding van basisschool Het Stroomdal een tweede school te vestigen in de wijk. Wethouder Lidi Kievit: "Door een tweede school in het Onderdijks te realiseren, bieden we de bewoners meer keuzevrijheid. Bovendien voorkomen we dat er een relatief grote basisschool ontstaat". In de nieuwe school zal, naast het Stroomdal, ook het openbaar onderwijs een plek krijgen. Dit zal een dependance worden van een bestaande openbare school in de gemeente Kampen. Zoals nu voorzien, krijgt de nieuwe school acht lokalen en een speellokaal. Over de definitieve ruimteverdeling zal op basis van de behoeften nog overleg plaatsvinden tussen de twee schoolbesturen.

Als de gemeenteraad in juni instemt met het beschikbaar stellen van extra financile middelen, kan nog dit jaar worden begonnen met de bouw van de nieuwe basisschool.