Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe locatie voor Vriendencafé Humanitas

Algemeen

KAMPEN - Het Vriendencafé van Humanitas heeft haar nieuwe locatie gevonden aan de Oudestraat 80 in Kampen. Maar wat gebeurt er eigenlijk momenteel in het vriendencafé, en waarom deze verhuizing?

Het vriendencafé van Humanitas was jaren gevestigd aan de Burgwal in Kampen. Dit was een mooie locatie waar Humanitas met haar bezoekers veel activiteiten ontplooide. Er werd ook samengewerkt met GewoonZes. De nieuwe locatie aan de Oudestraat biedt nieuwe mogelijkheden voor activiteiten en heeft een centrale ligging in de binnenstad van Kampen.

Op deze locatie wil Humanitas de activiteiten van het Vriendencafé voortzetten. Het Vriendencafé is een plek waar ontmoeting en gezelligheid centraal staat. Iedere eerste vrijdag en derde zondag van de maand is het Vriendencafé geopend en staan vrijwilligers klaar voor een gezellig praatje en een heerlijk bakje koffie of thee. Samen kunnen er spelletjes gespeeld worden. Zo spelen bezoekers van het Vriendencafé iedere maand het spel weerwolven. Voor en na het spel ontstaan er vaak leuke gesprekken en tijdens het spel is de focus te zien op de gezichten van de gasten. Daarnaast is er iedere maand een eetclub. Over het algemeen koken de vrijwilligers de laatste vrijdag van de maand samen met de gasten, waarna ze er samen van smullen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via vriendencafekampen@humanitas.nl