Afbeelding
Foto: Humanitas

Nieuwe activiteiten bij Vriendencafé Humanitas

Algemeen

KAMPEN - Het Vriendencafé van Humanitas heeft het activiteitenprogramma voor najaar en winter samengesteld. Nieuw hierin zijn de maandelijkse Vriendencafé Eetclub en het spel Weerwolven. Dit zijn extra activiteiten, naast de reguliere maandelijkse openingstijden op vrijdagavond en zondagmiddag.

De Vriendencafé Eetclub is een nieuw initiatief, waarbij samen met bezoekers wordt gekookt en gegeten. Dit wordt bewust op de zaterdagavond georganiseerd; voor veel mensen is in het weekend de behoefte aan contact en samenzijn extra voelbaar. De eerste keer is op zaterdag 25 november in Het Lokaal in IJsselmuiden. 

Een andere terugkerende activiteit is het spel Weerwolven. Dit wordt maandelijks op maandagavond georganiseerd en staat garant voor een avond gezelligheid. De eerste volgende keer is op maandagavond 11 december 19.00 uur tot 21.00 uur. De overige openingstijden van het Vriendencafé zijn ongewijzigd: iedere eerste vrijdagavond van de maand en iedere derde zondagmiddag, wat een spelletjesmiddag is.

Contact opbouwen
Een bezoek aan het Vriendencafé, een ontmoetingsplek in het centrum van Kampen, is laagdrempelig. Je kunt er zijn wie je bent, ongeacht afkomst, achtergrond of geloof. Vaste bezoeker Karin vertelt: ‘Ik voel me heel erg welkom hier. Ik bouw contact op met andere bezoekers en dat geeft me een soort familiegevoel. Hier ben ik er echt even uit, ik merk dat dat fijn is voor mijn hoofd’.

Deelname aan het Vriendencafé is gratis. Meer informatie of aanmelden kan via vriendencafekampen@humanitas.nl

Of kijk op: www.humanitas.nl/afdeling/zwolle/activiteiten/tandem-vrienden-cafe