Go-Ahead bekert door

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Op Sportpark Middenwetering werd in de tweede bekerronde WSV met 3-1 verslagen. De start van Go-Ahead was ongelukkig. Al in de 2e minuut keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Petu Toisuta kon ongehinderd een voorzet geven. De vrijstaande Leon de Bok kon vervolgens de 0-1 aantekenen. Een kleine twintig minuten later deelde Go-Ahead vervolgens twee mokerslagen uit aan de ploeg uit Apeldoorn. Eerst schoot Hussein Raza raak. Een minuut later schoot Jurrian Zandbergen overtuigend de 2-1 binnen. Daarna kreeg Go-Ahead de gelegenheid om het duel al in de de eerste 45 minuten in het slot te gooien, maar de ploeg liet vier goede kansen onbenut. Na rust zakte Go-Ahead wat weg en waren kansen schaars. In de 80e minuut werd Olivier Post met rood weggestuurd na een stevige overtreding. Vlak voor tijd besliste Yoshua van Marle het duel. Invaller Kevin Isadora speelde de bal gevoelig over de verdediging heen van WSV en bediende zo Yoshua van Marle op maat. Die omspeelde de keeper, leek te dicht bij de achterlijn uit te komen, maar schoot de bal vervolgens vanuit een zeer moeilijke hoek in het doel. Go-Ahead heeft zich door de zege geplaatst voor de tussenronde van de districtsbeker. Daarin treft de Kamper ploeg de winnaar van het duel op zondag 25 november tussen Eldenia en Rood Wit.