Naam voor wijk achter Hanzelijnstation: Stationskwartier

Partnerbijdrages

KAMPEN - De nieuwe wijk die ontwikkeld wordt bij het station van de Hanzelijn in Kampen krijgt de naam Stationskwartier. Wethouder Gerrit Jan Veldhoen onthulde woensdag de naam voor de nieuwe Kamper wijk in de stand van de gemeente Kampen op de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland.

In de nieuwe wijk worden circa 700 woningen gerealiseerd voor alle doelgroepen, maar met een accent op starters, ouderen en kleine huishoudens. Er is voldoende ruimte beschikbaar voor diverse voorzieningen zoals onderwijsinstellingen, gezondheidszorg en sociale voorzieningen. Ook komen er winkels voor de dagelijkse boodschappen. De wijk biedt uiteindelijk een compleet aanbod aan voorzieningen, ook voor de omliggende wijken De Maten en Het Onderdijks.

Het Stationskwartier wordt een aantrekkelijke locatie om te wonen vanwege de goede verbinding met de Randstad. De wijk komt bij de nieuwe spoorlijn De Hanzelijn te liggen die in december 2012 in gebruik genomen wordt. Daarnaast is het Stationskwartier uitstekend bereikbaar per bus en auto.


De gemeente Kampen ontwikkelt de nieuwe wijk samen met de projectontwikkelaars Rotij Planontwikkeling en Delta Lloyd Vastgoed.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 17 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 19 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21