Sterke start promovendus Lay Back in eerste klasse

KAMPEN - Het eerste herenteam van basketbalvereniging is de competitie goed begonnen. In Sporthal De Reeve werd met 62-30 gewonnen van ZAC 3. Na de promotie van afgelopen seizoen naar de eerste klasse regio Oost had Kampen zin om de krachten te meten met de nieuwe tegenstanders. De ploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Lay Back pakte gelijk het initiatief en nam in de eerste kwart ruim afstand van de Zwollenaren. Onder aanvoering van een ontketende Martijn Mulder (topscorer met 31 punten) liep de Kamper ploeg razendsnel uit naar 22-6. Zowel inside als van buitenaf werd keer op keer het net gevonden, waardoor de rust werd ingegaan met een 42-11 voorsprong. Nadat Cedric Njeumen met een dunk in de derde kwart liet zien dat Lay Back ook aantrekkelijk basketbal wil laten zien, deden de Kampenaren het wat rustiger aan. De wedstrijd eindigde daardoor in 62-30. Ook de jeugd van Lay Back (tot 18 jaar) kende een prima start met een 66-29 winst op Landstede ZAC.