Fontein en Schaepmanschool winnen schoolkorfbaltoernooi

Sport

KAMPEN - De Fontein en De Dr. Schaepmanschool zijn de grote winnaars geworden van het Canon-CameraTools Schoolkorfbaltoernooi. De Fontein won bij de aspiranten. De Dr. Schaepmanschool was het sterkst bij de pupillen. Bij de sportieve strijd tussen leerlingen van de basisscholen van Kampen en IJsselmuiden kwamen maar liefst 132 teams in actie.

Het schoolkorfbaltoernooi werd dit jaar gehouden bij Wit-Blauw. Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 mei streden 1450 kinderen om de prijzen. Een omvangrijk evenement, dat in goede banen werd geleid door Robert den Boer en de vele hulp van diverse andere vrijwilligers.

Bij de aspiranten ging de strijd om de eerste plaats tussen De Fontein en Rehoboth. De Fontein bleek uiteindelijk met 4-3 te sterk. De Willem van Oranjeschool legde beslag op de derde plaats. Bij de aspiranten sleepte het C-team van de Willem van Oranjeschool de eerste prijs in de wacht in de tweede klasse. In de derde klasse ging de winst naar Trimaran.

Bij de pupillen waren de teams van De Schaepmanschool en De Rehobothschool. Ook in deze finale ging De Rehobothschool onderuit (2-0). De derde plaats was voor de Emmaschool. In de tweede klasse van de pupillen liet het B-team van de Willem van de Oranjeschool zich kronen tot winnaar. In de derde klasse eiste het B-team van de Wegwijzer de winst voor zich op.


 


Foto's: Tennekes