Van Leeuwen leidt Go-Ahead langs NSC

NIJKERK - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een moeilijke horde genomen in de strijd om de derde periodetitel. In Nijkerk werd NSC met 0-2 verslagen. Een hoofdrol was weggelegd voor invaller  Jeroen van Leeuwen met twee assists.

In een gelijk opgaande wedstrijd kregen beide ploegen voor rust weinig kansen. Beide ploegen namen weinig risico's. Voor Go-Ahead lagen er enkele keren mogelijkheden, maar de eindpass was steeds niet goed.

Na rust werd duidelijk dat er een grote kans was dat de ploeg die scoorde ook winnaar zou worden van dit duel. Trainer Marcel van der Steege probeerde daarom om wat te forceren en  verschoof Nick Bakker naar de zijkant en Yoshua van Marle naar de 10-positie. Dit leverde bijna direct resultaat op. Van Marle ging alleen op de keeper af, maar schoot tegen de goalie aan.

Het was uiteindelijk Jeroen van Leeuwen die de ban brak. In de 80e minuut kwam hij in het veld en vlak daarna stuurde hij Hussein Raza weg. Die opende vervolgens de score. In blessuretijd was hij weer belangrijk als aangever. Dit keer profiterende Jurrian Zandbergen van het voorbereidende werk van Van Leeuwen.