Ouders en jongeren betrokken bij campagneweek drank

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - In de aanloop naar de meivakantie brengt de gemeente samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Kampen en het Jongerenwerk de gevaren van te veel drinken op jonge leeftijd weer onder de aandacht van ouders en jongeren. Voor deze campagneweek, die wordt gehouden van 25 tot en met 29 april, is gekozen voor het thema 'Alcohol en Opvoeden'.

"Onder het motto 'Minder drank, Meer scoren!' organiseren we diverse activiteiten en geven we extra publiciteit om de aandacht te vestigen op de gevaren van alcohol op jonge leeftijd", zo laat de gemeente weten. Tijdens de campagneweek worden er in de gemeente Kampen diverse activiteiten georganiseerd voor zowel de ouders als de jongeren. Wethouder Lidi Kievit benadrukte dinsdag tijdens een persbijeenkomst de belangrijke rol van ouders, die meer invloed hebben dan ze denken. Zij kunnen er als de kinderen nog jong zijn voor zorgen dat ze niet alvast een glaasje drinken, waarvan volgens de wethouder is aangetoond dat het vaak de opmaat is naar meer. Daarom worden de ouders er nadrukkelijk bij betrokken met activiteiten.          

Zo staan de inloopspreekuren van het CJG Kampen aan de Wederiklaan op dinsdag 26 april van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 29 april van 9.00 tot 11.00 uur in het teken van 'Alcohol en Opvoeding: Hoe doe je dat?'. Hoe krijg je het voor elkaar om je kind in ieder geval niet voor zijn of haar zestiende te laten drinken? En wat doe je als je kind 16 wordt? Hoe stel je grenzen? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de thema-avond 'Het Puberbrein en Alcohol' die het CJG Kampen in samenwerking met Tactus houdt op dinsdag 26 april van 19.30 tot 21.00 uur.

Tijdens deze avond, bedoeld voor ouders, opvoeders en andere betrokkenen van jongeren van 12 tot 18 jaar, staan het puberbrein en de effecten van alcohol op de ontwikkeling van het puberbrein centraal. Ook wordt ingegaan op opvoedkundige weetjes waar opvoeders hun voordeel mee kunnen doen. Wethouder Kievit opent de avond. Aanmelden kan via het CJG Kampen via info@cjgkampen.nl. Langskomen op werkdagen kan ook tussen 08.30 en 16.30 uur. De thema-avond wordt gehouden in het CJG Kampen, Wederiklaan 56. De toegang is gratis.