Zonovergoten De Heugte

Partnerbijdrages

KAMPEN - De traditionele markt De Heugte is perfect verlopen, volgens voorzitter van de organiserende Vereniging voor Ambulante Handel Jacob Hoogstede.


"Er waren weer ongeveer 30.000 bezoekers, maar volgens mij was het nog iets drukker dan vorig jaar."


 


Volgens Hoogstede, die de traditionele Paasmarkt samen met de secretaris van De Heugte Bertjan Westerink organiseerde, is dat mede te wijten aan de zomerse temperaturen. "Het was natuurlijk al twee dagen mooi weer geweest en op een gegeven moment willen de mensen er dan even tussenuit."


 


In plaats van een dagje luieren in de tuin of op het terras, slenterden de bezoekers op Tweede Paasdag massaal langs de Noordweg, Pannenkoekendijk, Middelbuurtstraat, Christinastraat, Julianastraat en Oranjesingel.


"Dit jaar  hadden we ook drie koren aangetrokken: het Torenkoor, het Kamper Schokkerkoor en de Kampereilanders. Hier kwam ook veel publiek op af. Ze deinden lekker mee op de muziek", zo vertelt Hoogstede enthousiast.


 


Er zijn geen calamiteiten geweest op De Heugte. "Er stonden wel een paar auto's in de weg maar de stadswachten hebben het allemaal goed opgelost. Ook als een kind zijn moeder kwijt was, wisten de stadswachten volgens Hoogstede alles goed te regelen.


En er waren niet alleen Kampenaren te vinden op de Paasmarkt. "Ik kwam ook mensen tegen uit Sint-Jansklooster, Dedemsvaart, Lelystad, en Almere. "