Zestien bedrijven en negen woningen 'op slot' door asbest

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN -Zestien bedrijven en negen woningen in de buurt van de Spoorstraat zijn vandaag 'op slot' gegaan in verband met de asbest die vrijkwam na de brand van dinsdagavond. Vanmiddag (woensdagmidag-red.) wordt duidelijk waar en wanneer asbest saneringsmaatregelen worden getroffen en hoe lang het gebied nog afgezet blijft.
Na de brand, die uitbrak in een meubelhal van JEHA Meubel en tapijt BV aan de Spoorstraat en waarbij asbestgolfplaten explodeerden, heeft de politie uit voorzorg de Spoorstraat vanaf de Zwolseweg tot de Spoordwarsstraat afgezet. De Hoge Bomen is geheel afgesloten.


 


Werknemers werden woensdagochtend rond 5.00 uur al gebeld omdat de bedrijfspanden voorlopig niet toegankelijk zijn. Woningen zijn toegankelijk, zolang rekening wordt gehouden met onderstaande maatregelen:


 


·         Houd ramen en deuren gesloten


·         Zet mechanische ventilatiesystemen uit


·         Gebruik afzonderlijke schoenen voor binnen en buiten


·         Maak buiten gebruikte schoenen direct na gebruik schoon met water (bij het verlaten van het gebied en bij het betreden van uw woning)


·         Was buiten gedragen kleding afzonderlijk


·         Houd huisdieren voorlopig binnen


 


Aanwezigen in het afgezette gebied, kunnen het gebied veilig te voet verlaten. Bij de afzettingen rond het gebied staan waterbakken om de schoenen te reinigen.


 


De gemeente stelt alles in het werk om de saneringswerkzaamheden zo snel mogelijk te starten. Omwonenden en bedrijven in de directe omgeving zijn inmiddels geïnformeerd over de maatregelen en hebben dinsdagochtend een informatiebijeenkomst gehad.


 


Vragen over asbest


Wie vragen heeft over asbest kan bellen met de GGD Asbest & Gezondheid, 0900 277 77 77.