DOS sneuvelt in blessuretijd

LELYSTAD - DOS Kampen leek in een gelijkopgaande wedstrijd tegen Lelystad '67 op weg naar een remise, maar sneuvelde in blessuretijd. Een fout van doelman Andre Erdsieck werd de ploeg fataal.

DOS begon goed aan de wedstrijd. De ploeg speelde met agressie en veel durf en kreeg enkele goede kansen. Toch was het Lelystad '67 dat de score opende. Danny Mostaard schoot de bal in de kruising. De scheidsrechter negeerde een vlagsignaal van de assisent-scheidsrechter van DOS.

Na deze treffer waren Koen Buikema en Hein Daalmeijer dicht bij een doelpunt. In de 40e minuut viel de gelijkmaker. Na een overtreding op Koen Buikema schoot Lesley de Munnik de toegekende strafschop binnen. Daarna had De Munnik pech dat de arbiter de bal niet nog een keer op de stip legde na een overtreding. De Dosser ging door en schoot rakelings over.

Na rust kwam Aybek in het veld. Al snel kreeg hij een grote kans, maar alleen voor de keeper begon hij te twijfelen en daardoor kon de goalie ingrijpen. In de 56e minuut scoorde Lennard de Velde. Hij krulde een vrije bal laag in de rechterhoek. Negen minuten later leidde een fout van Hein Daalmeijer tot de 2-2.

In de laatste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen. Uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste einde. In de 90e minuut schoot keeper Erdsieck een bal verkeerd uit. Lelystad '67 speelde deze situatie goed uit en bezorgde DOS een kater door de 3-2 te scoren.