Zalk boekt knappe zege

LEMELE - Zalk is het tweede deel van de competitie prima begonnen. In Lemele boekte Zalk een 0-1 overwinning.

De enige treffer van de wedstrijd viel in de 26e minuut. Sander Vinke schoot raak uit een voorzet via de binnenkant van de paal. De voorsprong was op dat moment niet conform de krachtsverhoudingen in het veld. Lemele was beter en had een veldoverwicht. Na deze treffer verdween bij de thuisploeg langzaam maar zeker het geloof in een goed resultaat.

Na rust kregen beide ploegen kansen. Aart Schreuder was namens Zalk nog het dichtst bij een treffer. Alleen voor het doel zag hij zijn inzet via de voet van de goalie naast het doel gaan. Lemele was enkele keren gevaarlijk, maar haalde nooit meer het niveau van de eerste 25 minuten van de eerste helft.

Zalk-trainer Dik Runherd was na afloop trots op zijn spelers. "Dit is een collectieve teamprestatie. Iedereen heeft keihard gewerkt. We hebben het heel moeilijk gehad, maar op basis van strijdlust gewonnen."