Tweede zege op rij voor DOS Kampen

EDE – DOS Kampen zit momenteel in een periode waarin het niet tegenzit en het dubbeltje op belangrijke momenten de goede kant op valt. Ook tegen Blauw Geel ’55 kwam DOS een aantal keren goed weg en scoorde het op belangrijke momenten. Het leverde een ruime 1-4 zege op. De tweede overwinning op rij, die verdiend was en de ploeg verder opstuwt op de ranglijst in de eerste klasse D. DOS staat nu op een tiende plaats. DOS had in het eerste kwartier een licht overwicht. Toch viel de treffer aan de andere kant. Een gevaarlijke vrije bal van Dick Hoefakker zorgde voor paniek in de Kamper defensie. Frank van der Wagen profiteerde: 1-0. Het antwoord van DOS liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet van Jorian Wellenberg kwam de keeper in botsing met Yunus Aybek. De arbiter wees naar de stip, een zware straf. Daniël van Warven benutte de strafschop. Na deze treffer golfde het spel op en neer. Beide ploegen waren gevaarlijk. In de 28e minuut behoedde de lat DOS voor een tweede tegentreffer bij een inzet van Hoefakker. Vier minuten later kwam DOS op voorsprong. Een voorzet van Aybek werd binnen gekopt door de goed spelende Lenhard de Velde. Even later kwam DOS weer goed weg. Een vrije bal van Hoefakker werd bij de tweede paal net naast het doel gewerkt door Van der Wagen. In de 37e minuut moest DOS-keeper Wilco de Vries in actie komen. DOS had in de 40e minuut pech. Uit een voorzet van Matthijs Winter raakte Aybek de paal. Vlak voor rust werd een kans van Wellenberg verijdeld door de keeper. Even daarvoor had de thuisploeg nog een goede kans laten liggen. Na rust kwam DOS al snel onder druk. In de 49e minuut werd een treffer van Blauw Geel afgekeurd wegens buitenspel . DOS trok daarna het duel definitief naar zich toe. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg op 1-3. Wim Snippe vormde met een goede actie de inleiding van een geslaagde aanval. Hij veroverde de bal en gaf vervolgens breed op invaller Rob Kabboord. De spits speelde de bal vervolgens subtiel aan Van Warven, die de 1-3 aantekende. Daarna waren er kansen voor invaller Jorik Schuur en Kabboord, maar de keeper redde twee keer bekwaam. Aan de andere kant ging een kopbal van Blauw Geel niet voorlangs. Wellenberg bepaalde in de 84e minuut de eindstand op 1-4.