IJVV onderuit bij Lelystad ‘67

LELYSTAD –Eerder dit seizoen ging IJVV op eigen veld met forse cijfers (2-6) onderuit tegen Lelystad ’67. Zaterdag was het krachtsverschil tussen beide ploegen minimaal. Toch ging IJVV met 3-1 onderuit, omdat enkele persoonlijke fouten genadeloos werden afgestraft. Na afloop werd er echter nauwelijks getreurd over de nederlaag, maar waren er zorgen over Severin Simic. De aanvaller van IJVV brak bij een onschuldig ogend duel zijn knieschijf. IJVV-trainer Herben Visscher moest flink puzzelen voor de wedstrijd tegen Lelystad. Drie vaste basiskrachten ontbraken. Vlak voor het beginsignaal bleek Robin Kalter ook nog eens niet fit genoeg om te spelen. Daarom maakte Marvin de Ruiter van A1 zijn debuut in de basis van IJVV 1. Daarnaast zaten er ook nog twee A-junioren op de bank. IJVV kon in de eerste helft goed meekomen met Lelystad en kreeg enkele goede mogelijkheden, al was Lelystad gevaarlijker. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong, na een fout van Tom Bruintjes, die over de bal heen maaide. Daarna had Lelystad een veldoverwicht, maar tot de rust kwam IJVV niet meer in de problemen. Na rust nam IJVV meer het initiatief. In de 55ste minuut kreeg het echter een domper te verwerken toen Simic uitviel met een gebroken knieschijf. Het spel werd vervolgens hervat met een ingooi. Uit deze aanval scoorde de jeugdige Marvin de Ruiter de gelijkmaker. Daarna was Roelof van den Berg dicht bij de 1-2, maar zijn schot werd goed gepakt door de goalie. In de 72ste viel de treffer aan de andere kant. IJVV gaf deze goal te gemakkelijk weg. Husain Al Waily verdedigde bij de middenlijn niet goed uit. Dat werd vervolgens goed afgestraft door Lelystad. Twee minuten later leidde onnodig balverlies opnieuw tot een tegentreffer. Daarna had de nederlaag voor IJVV nog groter kunnen uitvallen. Het bleef echter bij 3-1. Door de nederlaag zijn de kansen voor IJVV op nacompetitievoetbal nu definitief verkeken.