Onnodige nederlaag IJVV

VAASSEN - IJVV heeft de competitie afgesloten met een 2-1 nederlaag bij VIOS Vaassen. De IJsselmuidenaren gingen te slordig om met goede kansen en gaven de goals te gemakkelijk weg. De ploeg van trainer Edwin Duim kan zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Beide ploegen waren al veroordeeld tot de nacompetitie. Inzet van deze wedstrijd was plaats elf op de ranglijst.
IJVV kreeg voor de rust vier grote kansen om te scoren, maar faalde in de afwerking en had ook geen geluk. Zo raakte Gerjon van den Berg de paal en mocht Chiel Buikema alleen afgaan op de goalie, maar de doelman bracht redding.

In de 60e minuut legde de arbiter de bal op de stip na een overtreding van Henri van Wijhe. De strafschop werd vervolgens benut. Tien minuten later gaf IJVV veel te gemakkelijk de 2-0 weg. Een speler van VIOS Vaassen kon gemakkelijk wegdraaien en scoren. In de 80e minuut zorgde Mark Wagteveld voor de aansluitingstreffer.

Daarna ging IJVV drukken en kreeg VIOS Vaassen steeds meer ruimte. Het leidde tot een schot op de paal van de thuisploeg en twee gevaarlijke momenten voor het doel van VIOS Vaassen. Een schot van Chiel Buikema werd echter net op tijd geblokt en de weer teruggekeerde Berthil Schinkel, die zeventig minuten meespeelde, liet een goede kans onbenut.

IJVV eindigde de competitie als twaalfde en moet nu eerst aantreden tegen derdeklasser VVOP. IJVV speelt zaterdag 21 mei eerst thuis. Dinsdag 24 mei is de return in Voorthuizen. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. De verliezer speelt volgend seizoen in de derde klasse.