Gemeente houdt bewoners digitaal op de hoogte

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente houdt aangaande de stand van zaken omtrent de nasleep van de brand bewoners en andere Kampenaren op de hoogte via haar website. Men heeft aangegeven op dit moment geen behoefte te hebben aan een extra meeting om te worden bijgepraat in aanvulling op twee andere deze dag.


Vandaag om 18.00 uur hopen gemeente en brandweer meer te weten over de  conditie van de huizen in het brandgebied die brand-, water- of rookschade hebben opgelopen. De brandweer benadrukt dat het bij deze visuele inspectie niet alleen gaat om de conditie van de woningen maar ook om het leefklimaat.


De bewoners van de appartementen boven Ziengs moeten sowieso voor langere tijd elders worden gehuisvest. Burgemeester Bort Koelewijn zei dat nog wordt gekeken naar een goede locatie. De burgemeester stond tijdens een persconferentie deze middag nog wat uitgebreider stil bij de rol van de brandweer en andere hulpdiensten. Hij roemde hun inzet en was te spreken over de manier waarop er op verschillende niveaus en bij de opschaling naar die van 'grote brand' is samengewerkt. "Er zullen altijd de spreekwoordelijke schoonheidsfoutjes zijn, maar ik heb geen moment het idee gehad dat men de grip dreigde te verliezen."


Ook is de burgemeester blij dat de bibliotheek van de Theologische Universiteit gespaard is gebleven, wat volgens hem niets afdoet aan het feit dat het voor de gedupeerden een tragische avond was. De mensen bleven overigens rustig onder de hectiek was de indruk van Arjen Schepers van de brandweer.