DOS onderuit bij DTS Ede

EDE - DOS Kampen is zaterdag tegen de vierde achtereenvolgende nederlaag aangelopen. In Ede was het hoog geklasseerde DTS Ede met 4-1 te sterk.

In de selectie van DOS Kampen ontbrak Jeffrey Klein. Zonder de spits begon DOS matig aan het duel. Binnen een minuut keek het al tegen een 1-0 achterstand aan. David Magee kreeg op links teveel vrijheid en dienst voorzet vloog ongelukkig via Wim Snippe in het Kamper doel. Een minuut later was er een goede kans voor DOS. Matthijs Winters wipte de bal over de verdediging van DTS heen en bracht Yunus Aybek hiermee in kansrijke positie, maar de spits mikte naast.

DTS speelde niet goed en hanteerde te vaak de lange bal, maar als het ging combineren werd het direct gevaarlijk voor DOS. In de 19e minuut kreeg DOS weer een domper te verwerken. Martin Wubs was te laat en kon een voorzet niet voorkomen. Raoul Berends werkte de bal bij de tweede paal binnen. Daarna kreeg DOS wat meer grip. Dat leidde tot een grote kans voor Aybek. Alleen voor de keeper, kon hij de goalie niet verschalken. Vlak voor rust kwam Jord van der Weerd net tekort om een voorzet binnen te tikken.

In de 56e minuut leidde een fout tot de 3-0. Raoel Berends profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Pattrick Bastiaan. In de 69e minuut kon DOS wat terug doen. Matthijs Winters scoorde met het hoofd uit een voorzet van Arnoud Post. In de 77e minuut scoorde Ali Alkan de 4-1. Keeper Bas van de Vegt behoedde DOS vervolgens nog enkele keren voor een grotere nederlaag.