Opknapbeurt voor Veerplein

Partnerbijdrages

GRAFHORST - Het Veerplein in Grafhorst krijgt een nieuwe inrichting. Het Oversticht heeft samen met een werkgroep van de Dorpsvereniging Grafhorst gewerkt aan een ontwerp voor het plein. In het ontwerp is onder meer een veilige zwemplek voor kleine kinderen opgenomen, dit op nadrukkelijk verzoek van de bewoners van Grafhorst.

Het college van b en w heeft ingestemd met het ontwerp voor het Veerplein. Het Veerplein is een van de weinige locaties in de oude kern van Grafhorst waar het Ganzendiep direct toegankelijk is. Het omringende landschap wordt straks vanaf het Veerplein beter zichtbaar. Ook wordt er aandacht besteed aan het verblijfskarakter van het plein. Zo wordt het Veerhuisje opgeknapt en krijgt het een publieke functie. Het straatmeubilair en de straatverlichting worden vervangen en er komt meer accent te liggen op openbaar groen en minder op bestrating.

Het schetsadvies wordt nu verder in detail uitgewerkt in samenspraak met de werkgroep van de Dorpsvereniging Grafhorst. Naar verwachting kan de uitvoering in het voorjaar van 2012 starten.

Grafhorst ligt in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Er lopen binnen dit gebied verschillende projecten die gericht zijn op dorpsontwikkeling. Hierbij gaat het erom dat bewoners van een dorp samenwerken aan het behoud en het versterken van de kwaliteiten van het dorp. De nieuwe inrichting van het Veerplein in Zalk maakt ook onderdeel uit van deze dorpsontwikkeling.