Winnend Zalk maakt het zichzelf onnodig moeilijk

ZALK – In eigen huis was Zalk veel te sterk voor VSW. Toch maakte Zalk het zichzelf moeilijk door onnodige fouten. Daardoor kwam VSW twee keer terug. In de slotfase werd de zege definitief veiliggesteld door twee treffers (5-2).

Zalk kwam al in de 3e minuut op 1-0 via Remon Abma, die voor het eerst een basisplek had. Na circa een half uur spelen maakte Jorik Schuur er 2-0 van. Daarna liet Zalk de tegenstander terugkomen. VSW strafte een blunder bij Zalk genadeloos af. Schuur zette de thuisploeg voor rust op een ruimere marge door zijn zevende seizoenstreffer te produceren.

Tien minuten na rust liep Zalk tegen een ongelukkige tegentreffer aan. Dat was niet goed voor het vertrouwen bij Zalk. Er ontstond twijfel bij Zalk. Vijf minuten voor tijd zorgde Michel Hamer voor opluchting: 4-2. In de 90ste minuut scoorde Abma op fraaie wijze de 5-2.

Zalk-trainer Jan Hooisma baalde van de tegentreffers. “We zijn slecht voor onszelf geweest. Je laat VSW twee keer terugkomen. Dan voetbal je meer tegen jezelf dan tegen VSW. Dan maak je het jezelf zo moeilijk en slaat de twijfel toe.” Volgens Hooisma is het zaak dat zijn ploeg de komende weken geen punten verspeeld. “We moeten zuinig zijn. Batavia en Olympia achterhalen wordt lastig. We moeten zorgen dat we daar kort achter zitten. Dat is het meest reëel. Maar je weet nooit wat er gebeurt.”