Cel geëist tegen voetbaltrainer ‘met gevoelens voor pupil’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Hij had gevoelens gekregen voor een van de pupillen van het voetbalteam dat hij met volle overgave trainde. In de bosjes naast het voetbalveld zou op een donkere avond in de herfst van 2012 iets gebeurd zijn, maar de 34-jarige M.B. uit Kampen ontkent met klem dat hij de jonge, verstandelijk beperkte, vrouw heeft betast en gevingerd, zoals de beschuldiging luidt.

De officier van justitie in de Zwolse rechtbank nagelde diens verweer dinsdag echter genadeloos terzijde. ‘Meneer blijft draaien en keren, terwijl het verhaal van de aangeefster tegen haar begeleidster, tegen een andere trainer en tegen de politie consistent is gebleven.’ Volgens de aanklager heeft de Kampenaar de vrouw ‘achtervolgd’ in het bosje waar een bal was terechtgekomen, haar in een benarde positie gebracht en ontuchtige handelingen met haar gepleegd, misbruikend van het overwicht dat hij op alle fronten op haar had. De eis: twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De voorgeschiedenis is lang. In maart 2013 deed de voetbalster, toen een jaar of 19, aangifte bij de politie. Ze zat in een team voor verstandelijk gehandicapten. Pas in de zomer van 2014 werd B. aangehouden, drie dagen vastgezet en verhoord. En nu pas diende zijn rechtszaak.

De Kampenaar heeft de schijn tegen zich, omdat hij via social media naaktfoto’s met de vrouw heeft uitgewisseld, en een sms-je stuurde met de tekst: ‘zullen we het nog een keer doen in de bosjes’. Terwijl er volgens hem niet meer gebeurd was dan dat zij hem probeerde te zoenen, maar dat hij zijn hoofd heeft afgewend.

Ook een andere jonge, beperkte, vrouw heeft seksueel getinte sms-jes van hem gehad. Die staan niet op zijn tenlastelegging, maar kleurden voor rechtbank en officier wel het mogelijke incident, zoals overduidelijk bleek uit de ondervraging. De man zei spijt te hebben van die berichten. Als excuus bracht hij naar voren in die tijd depressief thuis te zitten en genoot van de aandacht die hij kreeg.

Diens raadsman wees erop dat er geen enkel bewijs is dat er in de bosjes iets gebeurd is en er vrijspraak moet volgen. De Kampenaar is destijds geschorst van de voetbalclub.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 5 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 23 uur geleden