Set Up IJsselmuiden

Knap herstel Brezo/KBS Set Up.

IJsselmuiden 28 november - Vandaag stond de wedstrijd tegen Meppel op het programma. Brezo/KBS Set Up speelde in eigen huis tegen Van Dorsten makelaars/MAZ. De nummer 4 tegen de nummer 7 op de ranglijst. Na de zeer matige 3-1 overwinning van vorige week moest er vandaag beter gespeeld worden. Set Up begon erg zwak aan de wedstrijd, er werd slap gespeeld en de beleving was ver te zoeken. De scherpte was zoek en er werden teveel fouten gemaakt. Waar de Meppelaren een goede servicedruk legden, wisten de mannen van Set Up dit niet te doen. Hierdoor ontstond er al snel een grote achterstand en werd de eerste set dan ook verloren met 16-25. Gaandeweg de 2e set kwam Set Up steeds beter in de wedstrijd. De foutenlast werd veel minder en de servicedruk nam toe. Er kwam wat meer beleving in de wedstrijd en zo liep de score gelijk op. Aan het einde van de set was de scherpte toch niet goed genoeg om de set binnen te kunnen slepen. De 2e set werd, ondanks het verbeterde spel, nipt verloren met 23-25. In de 3e set wist Brezo/KBS Set Up de wedstrijd te kantelen. Door meer beleving, vechtlust en plezier ging de foutenlast nog meer omlaag. De servicedruk nam toe en daardoor kwamen de Meppelaren niet meer in hun spel. De set werd dan ook gewonnen met 25-20. In de 4e set ging Set Up door met waar het mee bezig was. Er werd al snel een gaatje geslagen met de mannen uit Meppel. Set Up hield deze voorsprong vast en liet Meppel nooit meer terugkomen. Al snel stond er 25-18 op het scorebord en moest er een beslissende 5e set gespeeld worden. In de beslissende 5e set bleef Set Up goed spelen. Al snel werd er een klein gaatje geslagen en met gedegen spel werd ook deze 5e set gewonnen met 15-11. Na een stroeve start heeft Set Up de wedstrijd prima gekanteld en naar zich toe getrokken. Brezo/KBS Set Up staat na deze wedstrijd op een 5e plek en Van Dorsten makelaars/MAZ bezetten de 7e plaats. Op 12 december speelt Set Up weer in eigen huis tegen SVI uit Zwolle.