Go-Ahead Kampen slaat toe in tweede helft

KAMPEN – Een slap begin is Go-Ahead Kampen zaterdag niet fataal geworden. Na rust werd een 0-1 achterstand weggewerkt en omgebogen in een 4-2 overwinning.

Go-Ahead kende tegen Vroomshoopse Boys een valse start. “Als we in de eerste 25 minuten met 0-3 achter komen, kun je niets zeggen. Vroomshoopse Boys kreeg drie grote kansen. Het was slap. We liepen achteruit en de linies lagen te ver uit elkaar”, aldus Go-Ahead-trainer Edwin van Nijen.  De schade voor de Kamper ploeg bleef in deze fase beperkt tot één tegentreffer. In de 10e minuut bracht Thomas Smedema Vroomshoopse Boys op voorsprong.

Na zo’n twintig minuten krabbelde Go-Ahead op en creëerde de ploeg enkele kansen. Zo raakte Murat Acikgoz de lat en waren Madih Doufikar en Nick Bakker gevaarlijk. Aan de andere kant bleven de bezoekers dreigend.

Na rust domineerde Go-Ahead. In de 62ste minuut viel de gelijkmaker. Arjan Wiegers draaide de bal vanuit een corner, geholpen door de wind,  in één keer in het doel. Vier minuten later kon het Go-Ahead-publiek weer juichen. Jeroen van den Bosch stuurde Doufikar weg. Die schoot de bal in twee instanties binnen. In de 72ste minuut een mooi moment voor de Go-Ahead-supporters. Invaller Jurian Zandbergen, die zijn rentree maakte na twee maanden blessureleed, reageerde attent bij een voorzet van Doufikar en tikte de 3-1 binnen. Go-Ahead was niet te stoppen en al snel kwam ook de 4-1 op het scorebord. Arjan Wiegers vloog langs zijn tegenstander en trok de bal goed terug op Doufikar, die simpel kon binnen tikken. Vijf minuten voor tijd profiteerde Smedema van onoplettendheid bij Go-Ahead.