Modernisering en uitbreiding Spoorlanden ter hand genomen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) gevraagd te helpen bij de herstructurering van bedrijventerrein Spoorlanden. 

Ook gaat de HMO van start met het maken van plannen voor de uitbreiding van Spoorlanden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente en ondernemers. De samenwerking tussen de gemeente en de HMO is vastgelegd in een intentieovereenkomst. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

“Vorig jaar is het Herstructurerings- en investeringsplan bedrijventerrein Spoorlanden vastgesteld. De kwalitatieve verbeterslag van de openbare ruimte op het bedrijventerrein is een taak van de gemeente. De herontwikkeling van private eigendommen is een taak voor de ondernemers zelf. Hiervoor is in het plan een aantal businesscases aangedragen. Hier wordt nu hard aan gewerkt. Ondernemers zorgen dat hun bedrijf en terrein op orde zijn, de gemeente doet dat vervolgens voor de openbare ruimte.”

Met de vraag aan HMO zet de gemeente een stap van eerste plannen naar concrete uitvoering. Economiewethouder Geert Meijering: “Het heeft even geduurd, maar nu zijn we eindelijk zover: bedrijven werken een aantal plannen uit en als gemeente proberen we hier zoveel mogelijk in te ondersteunen. Aan de andere kant pakt de gemeente in overleg met ondernemers het centrale kruispunt aan. Een mooi voorbeeld van adequaat samenwerken. ”

HMO heeft op andere plaatsen succes behaald bij het creëren van ruimte voor bedrijven op bestaande bedrijventerreinen. Al vanaf de start is de HMO betrokken bij het herstructureringsproces van Spoorlanden. Door de HMO zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd met diverse ondernemers op Spoorlanden.  Directeur Han Wiendels: “Wij zien op Spoorlanden veel ondernemers die vooruit willen en ook veel betrokkenheid bij IJsselmuiden hebben. Dat biedt een prima perspectief." In het eerste kwartaal van 2016 moeten de plannen een duidelijke vorm aannemen. Het kruispunt is naar verwachting eind maart 2016 af.