Afbeelding
Foto: Nick de Vries.

Kampen klaagt op Facebook over afvalcontainers

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Een filmpje van HoeDanTV!? waarin geklaagd wordt over de te kleine laadkleppen van de ondergrondse afvalcontainers, is op Facebook massaal gedeeld. Ruim 158 personen deelden het en onder het bericht regende het negatieve reacties.

De grootste ergernis die in het filmpje geuit wordt is dat de laadkleppen veel te klein zijn voor de zakken afval die erin moeten. De maker moet behoorlijk proppen om de zak in de smalle opening van de bak te proppen, vooral omdat de containerklep een totaal andere vorm heeft dan een volle zak. Het geprop is onhygiënisch, vooral bij lekkende zakken en voor oudere mensen is het helemaal lastig.

Voorzetstuk

De vraag die de maker van het filmpje de gemeente stelt: “Waarom maken jullie een veertig liter bak van een container waar eigenlijk zestig liter in kan?” Hij wijst hierbij op het metalen voorzetstuk dat in de container geplaatst is. De bakken kunnen zakken van zestig liter aan, en in veel andere plaatsen in Nederland, kunnen die zakken er ook in. Door middel van de voorzetstukken is dit in Kampen echter onmogelijk gemaakt.

Facebookgebruikster Marja reageert op Facebook als volgt: Heb het bericht gedeeld. Een complete vergissing van de gemeente Kampen, alleen al dat stuk lopen met je volle zak en dan maar zien hoe die in de container moet. denk eens hoe dat moet zijn voor de ouderen. Vraag me af of de gemeente ook luistert naar zijn burgers. Jammer.”

Kleine vulopening

Een andere gebruikster, Linda, reageert als volgt: “Die schotten moeten er gewoon weer uit!!! Het is toch belachelijk om de vulopening zo klein te maken. Volgens mij alleen maar zo gemaakt om mensen meer te laten betalen. Je betaalt uiteraard per zak. Ik kan geen enkele andere reden bedenken waarom die opening verkleind zou moeten worden.”

Ook Gemeente Belang Kampen klaagt al geruime tijd over de ondergrondse containers, ook op Facebook. Zij hebben hiermee de aandacht van de gemeente getrokken. Op 6 april heeft de partij een gesprek met iemand van de gemeente.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 17 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 19 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21