Eindelijk een methode voor permanente verwijdering donshaar in het gelaat

· leestijd 1 minuut Algemeen

De huid van de mens is van top tot teen bedekt met haren, met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Haar heeft een functie; lichte isolatie tegen kou en bescherming van de ogen tegen stof en transpiratievocht (wimpers en wenkbrauwen). Haar kan ook als sieraad dienen. Menige vrouw is blij met weelderige lange lokken.

Aan de andere kant wordt te veel haar op bepaalde delen van het lichaam niet gewaardeerd. Denk aan beharing in het gelaat bij vrouwen, okselhaar, of donkere beharing op armen en benen.

De haargroei van de mens is afhankelijk van leeftijd, erfelijkheid, ras en hormonale factoren. Haren worden aangemaakt in de haarzakjes (haarfollikels). De haargroei is een ritmisch proces en loopt verschillende stadia door: groeifase(anagene fase), overgangsfase (katagene fase) en rustfase (telogene fase).

Er zijn meerdere methodes om haren te verwijderen; uittrekken met een pincet, harsen, scheren of definitief ontharen met laser. Deze laatste methode is alleen geschikt voor donkere haren en een lichte huid.

Sinds kort is het met de nieuwste Elos apparatuur ook mogelijk om blonde, grijze en vlassige haren permanent te verwijderen. Dat betekent dat ook overmatige donsbeharing op het gezicht met deze techniek verwijderd kan worden. Er is geen enkele andere definitieve ontharingsmethode die dit resultaat evenaart. Daarbij is de ELOS methode de enige methode die geschikt is voor alle huidtypes, zelfs voor de donkere huid.

Het ELOS systeem is een unieke behandelmethode vergeleken met voorgaande lasers en IPL behandelingen, doordat ELOS gebruik maakt twee energiebronnen, namelijk lichtenergie en radiofrequente energie (RF). De haarzakjes in de huid worden door de energie vernietigd, zodat er geen nieuw haar meer kan groeien. De behandeling voelt als kleine prikjes en na de behandeling kunnen de dagelijkse activiteiten gewoon voortgezet worden.

Vanzelfsprekend kan het hele lichaam definitief onthaart worden met de ELOS methode. Hiermee behoren ingegroeide haren, irritatiebultjes en snijwondjes van het scheren definitief tot het verleden.

De ELOS behandeling wordt gegeven door een huidtherapeute. Zij is lid van de beroepsvereniging NVH, waardoor veel behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. De huidtherapeute is aanwezig bij Cosmetisch Instituut Mirjam Stoof op dinsdag 19 maart. Voor meer informatie of een vrijblijvend intakegesprek www.mirjamstoof.nl of 0321-316524