Afbeelding
Foto Aangeleverd.

Engelenbergschool vraagt aandacht voor gevaarlijke situaties door parkeerproblemen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Het schoolbestuur van de Engelenbergschool heeft donderdag een brief aangeboden aan wethouder Gerrit-Jan Veldhoen waarin zij de parkeerproblematiek rond haar school aankaart. Er is te weinig parkeerruimte, waardoor chaotische situaties ontstaan.

Auto’s op de stoep, rijen auto’s buiten de vakken, gecombineerd met een zeer drukke straat vlak langs de school. Voor lopende, en vooral fietsende, kinderen is de omgeving van de school erg onoverzichtelijk. Er zijn zelfs al een aantal ongelukken gebeurd, gelukkig geen grote, maar locatieleidster Saskia Houwing is bang dat die wel gaan gebeuren als er niet snel iets verandert.

Tekort aan parkeerplekken

Houwing erkent dat het vooral de ouders van haar eigen kinderen zijn, die verkeerd parkeren, maar de kern van het probleem is volgens haar het grote tekort aan parkeerplekken. "Nog voordat de leraren op school aankomen zijn alle vakken rond de school al vaak bezet. Ouders worden gedwongen in de wijken te parkeren, die ook al erg vol staan, of om fout te parkeren. Uiteraard proberen we ouders aan te sporen zoveel mogelijk met de fiets te komen, maar er zijn situaties waarin dat niet mogelijk is. Wij hebben ook leerlingen van buiten de stad."

Parkeerdruk

Volgens Houwing is de parkeerdruk in het gebied veel te hoog. De kleine parkeerplek naast de school wordt geflankeerd door twee grote gebouwen, dat van Isala Delta en het Myosotis. Beide instanties doen hun best om iedereen op eigen terrein te laten parkeren, maar Houwing ziet toch vaak dat bezoekers op het parkeerterrein voor de school parkeren, omdat de andere plekken vol zijn.

Daarnaast worden veel plekken bezet door bewoners van de binnenstad die hun auto’s meerdere dagen laten staan. "Dat merken wij vooral als we een pleinfeest hebben en flyers plaatsen achter de voorruit met de vraag of mensen hun auto willen verplaatsen. Sommige auto’s staan er zo een week."

Kiss & Ride

De school heeft al vaker oplossingen aangedragen aan het gemeentebestuur voor de problemen en doet dat nu weer. Zo denken zij aan het houden van een parkeeronderzoek, het instellen van een blauwe zone, of het realiseren van een Kiss & Ride. Voor al deze maatregelen is hulp van de gemeente nodig. "Wij zijn als school niet in staat om dit probleem alleen op te lossen en vragen het college en de Gemeenteraad mee te denken over een oplossing om de verkeerssituatie te verbeteren en de omgeving veiliger te maken."

Houwing benadrukt met klem dat er snel iets moet veranderen. "De situatie is zeer onveilig. Naast het aanspreken van de ouders door ons, mag ook van de gemeente verwacht worden dat de omgeving zo wordt vormgegeven dat het veilig is."

Wethouder Veldhoen heeft na het aanbieden van de brief laten weten dat hij na de meivakantie een bezoek brengt aan de school om een reactie te geven.

Afbeelding
Willem van Oranje wint het Schoolkorfbaltoernooi 2024 bij Wit-Blauw (5 foto's) 5 foto's instagram 17 mei, 23:34
Afbeelding
Opening Dudok Muziekdagen Kampen 2024 in de Burgwal (4 foto's) 4 foto's instagram 17 mei, 15:29
Afbeelding
De eerste schooldag op de nieuwe Campus: een nieuw hoofdstuk voor leerlingen van Ichthus College Kampen Algemeen 17 mei, 15:10