Afbeelding

Dames AV Isala ’96 maken favorietenrol waar

Sport

EMMELOORD – Na een zeer sterk optreden in de eerste competitieronde was de damesploeg van Atletiekvereniging Isala ’96 zaterdag de grote favoriet bij de tweede ronde van de competitie in Emmeloord. Deze rol werd door de Kamper ploeg met glans ingevuld met wederom een eerste plek in de poule en drie Kamper records. Landelijk staat Isala nog steeds bovenaan. Eind juni staat de laatste ronde op het programma.

Gejanne Lussenburg sprong met het polsstokhoogspringen naar een hoogte van 2.70 meter en verpulverde het Kamper record met 20 centimeter.

Het twee Kamper record was voor de dames estafetteploeg 4 keer 100 meter. Met een tijd van 49.19 liepen Anneloes de Roo, Gejanne Lussenburg, Lieke Bakker en Femke oude Ophuis naar de tweede tijd overall. Anneloes de Roo liep daarnaast ook een sterke 400 meter horden in een tijd van 1.03,80 en behaalde net geen nieuw Kamper record. Irene Bijman moest de 400 meter vlak overnemen en deed dit met overmacht in de serie. In een tijd van 64.02 seconden.

Bij de heren werd een derde Kamper record neergezet. Die kwam op naam van B-junior Richard Meuleman. Hij snelde in een tijd van 23.13 seconden naar een vijfde plaats tussen de mannen. Een prestatie van groot formaat. Mark Jonker knalde zijn speer naar een winnende afstand van 64.38 meter. Jeroen van Veen verbaasde met een sterke 400 meter horden in een tijd van 57.52 en werd tweede.