“Zonder bezoekers gaat het niet”.

Cultuur

Kijken naar kunst heeft iets met geluk te maken, je kan er intens gelukkig van worden door ernaar te kijken.

Wij (vrienden, medewerkers en frequente bezoeker) van t Huys der Kunsten, verheugen ons altijd, welke kunstenaar mag exposeren in het prachtige gebouw aan de Voorstraat nr. 20 te Kampen.

Momenteel is dat Jan Brokkelkamp, geboren en getogen Kampenaar.

Jan werkt veel met acrylverf en daarbij maakt hij gebruik van ritmen en soms van wiskundige principes. Door ordening van bepaalde figuren, het spelen met verhoudingen en met het gebruiken van op het gevoel inspelende kleuren komt hij uiteindelijk tot zijn creaties.
Zijn werken ademen een statische harmonische sfeer. Dat wordt versterkt door de symmetrie die hij regelmatig in zijn composities toepast. Soms komen bepaalde beeldvormen meerdere keren voor, tegen een iets in kleur gewijzigde achtergrond. De kleurvelden zijn altijd in een egale kleur geschilderd, de randen scherp. De kleur nuanceringen spelen een belangrijke rol. Dit geometrisch abstracte uitgangsprincipe leidt niet tot voorspelbaarheid of verstarring. Jan weet telkens iedereen weer te verrassen.

Mocht u zijn werken willen bewonderen, neem dan contact met ons op via de mail:info@huysderkunsten.nl Daarnaast is het t Huys der Kunsten open op zaterdag 10 september aanstaande op landelijke monumentendag.

Graag tot ziens.