Afbeelding
Roy Beusker

Humanitas Kampen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Vele organisaties en inwoners van Kampen weten Humanitas te vinden. Voor de toenemende aanvragen van deelnemers zoekt Humanitas nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers ondersteunen mensen die een steun in de rug kunnen gebruiken bij het ondernemen van activiteiten, leggen van contacten of het ordenen van hun administratie.

Wie wil helpen met het maatjesprojecten Match, Tandem en Thuisadministatie kan contact opnemen met Petra Stevering via 06-57881049 of p.stevering@humanitas.nl. Maandag 29 augustus organiseert Humanitas een voorlichtingsbijeenkomst voor belangstellenden. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst vertellen coördinatoren van Humanitas meer over hun projecten. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die kunnen vertellen over het werk. De informatiebijeenkomst vindt plaats aan de Vloeddijk 62 in Kampen. Inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30. Opgeven van te voren mag bij p.stevering@humanitas.nl.

Jongerenmaatjesproject

Match is het jongerenmaatjesproject van Humanitas in Kampen. Vrijwilligers worden gekoppeld aan een jongere met een duidelijk doel. De jongerenmaatjes bieden ondersteuning bij lastige situaties thuis en op school. Ze gaan bijvoorbeeld samen sporten, naar een leuke bijeenkomst, op zoek naar een hobby of houden de jongere even gezelschap. In het Tandem-project bestrijdt Humanitas de eenzaamheid in Kampen. Vrijwilligers staan deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Deelnemers zijn ouder dan 18 en hebben een stap in de goede richting nodig.

Thuisadministratie

Thuisadministratie ondersteunt deelnemers bij het op orde brengen en houden van hun administratie, het in evenwicht brengen van inkomsten en uitgaven en het oplossen van schulden. De tijdelijk ondersteuning van een vrijwilliger maakt dat de deelnemer na verloop van tijd weer zelfstandig zijn administratie kan voeren.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00