Afbeelding

Kom erbij tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid is Humanitas in samenwerking met Komplu initiatiefnemer van de Kom erbij-Week. De Kom erbij-Week staat open voor alle inwoners van Kampen. 12 verschillende organisaties organiseren 25 activiteiten. De activiteiten zijn zeer divers en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2016 is: Kom erbij!. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij-activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt.

Humanitas heeft het initiatief genomen om in Kampen deze week te organiseren omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Petra Stevering, “Eenzaamheid komt voor bij alle leeftijden en kan iedereen overkomen. Belangrijk om je er bewust van te zijn en er samen iets aan te doen. Het maken van een mooi programma met andere organisaties is gelukt”. Met deze positieve actie wil Humanitas aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid. Zij roept iedereen op om te komen en mee te doen.

Er zijn hele verschillende activiteiten zoals op 23 september sprankelende ontmoeting bij Kampergenot, 24 september een high tea bij J.P van den bent, 28 september een sportmiddag bij de RIBW en 30 september een ontmoetingsdag voor senioren bij Welzijn Kampen. Dit is maar een kleine greep uit alle activiteiten. Voor de mensen zonder computer is het boekje af te halen bij Welzijn Kampen.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

Het programma is te vinden op de site: www.samentegeneenzaamheid.nl/kom-erbij-kampen. Een programmaboekje is op te halen aan de balie bij Welzijn Kampen Vloeddijk 79.