Afbeelding

Het Hollands Jongerenkoor zoekt leden

· leestijd 2 minuten Algemeen

Het Hollands Jongerenkoor(8) en het Hollands Orkest zingt en speelt voor goede doelen

Het Hollands Jongerenkoor: inmiddels een begrip in Nederland. En sinds Januari ook Het Hollands Jongerenorkest.
Wie kent het grootste christelijke jongerenkoor van Nederland niet? Muzikaal omlijst door bekende, gedreven musici.

Het Hollands Jongerenkoor en het Hollands Jongerenorkest geeft concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen. Tevens biedt het HJK 8 en Hollands Jongerenorkest méér dan dat. We werken weer mee aan het Groot Eindejaarsconcert in de Doelen van Rotterdam. Bovendien: we brengen muziek met een Boodschap!



Ben jij er ook (weer) bij in 2017? Met leeftijdsgenoten psalmen en verantwoorde gezangen en enkele christelijke, klassieke werken zingen en spelen. Na de succesvolle jaren 2009-2016 met HJK 1-2-3-4-5-6-7 start Deo Volente HJK 8 in 2017.

Het concept HJK: studeren in diverse regio’s in heel Nederland met 1 dikke muziekbundel en oefen-cd of oefenbestand. 2 tot 3 generale repetitie’s in Hardinxveld-Giessendam.
Ongeveer 8 concerten, in de mooiste kathedralen van Nederland en als hoogtepunt het concert in De Doelen in Rotterdam. .Daarnaast zijn er optioneel een aantal koorreizen, houd hiervoor de website van het Hollands Jongerenkoor in de gaten.

We geven concerten voor goede doelen, en we hebben vaste musici, die het koor en orkest vergezellen met originele muziek en arrangementen!

Hoe en wat HJK 8

  • De repetities starten begin februari.
  • Daarnaast zijn er 2 generale repetities. O.l.v. Peter Wildeman, Mark Brandwijk, Joost van Belzen en Wilhelm Groenendijk. Daarna volgen 8 spannende concerten.
  • We zingen bij HJK 8 voor goede doelen. Doelen zoals Hudson Taylor, JBGG, Stephanos, en Hulp Vervolgde Christenen, etc.

  • Repetities in diverse regio’s (Oa. in Genemuiden (olv. Cor Ploeg) en Urk (olv. Jacob Schenk) , generale’s repetities in centraal Nederland
  • Leeftijd 15-49 jaar
  • Mooie concerten in heel het land (en optioneel buitenland). Hoogtepunten: De Doelen Rotterdam!
  • Ook n bezoek aan de tweede kamer is in het programma opgenomen.
  • Ontvang professionele HJK-8 Zangmap met originele muziek, en oefen-cd en/of bestanden.

Komende tijd zingt het Hollands jongerenkoor 7 in de Hervormde Kerk te Tholen, in de Doelen te Rotterdam en een Slotconcert te Gorinchem

Voor informatie en Opgeven voor het jongerenkoor en kaarten kopen voor deze concerten kan via www.hollandsjongerenkoor.

Het Hollands Jongeren-orkest!

Bespeel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Meld je dan aan voor het Hollands Jongeren-orkest. Het is de bedoeling dat je thuis studeert.

Er zijn 3 generale repetities gepland voor het orkest. Onder het kopje repetities zijn de data en tijden vermeld.

Hoe werkt het? Je stuurt een geluidsbestand (bv. met een mobiele telefoon opgenomen) of een filmpje, mp-3, etc. naar info@hollandsjongerenkoor.nl

Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld). De volgende instrumenten zijn welkom:

(Alt)Viool, Cello, Contrabas, Harp, Piccolo/fluit, Hobo, Fagot, Klarinet, Hoorn, Slagwerk, Trompet, Trombone, Tuba.

Voor informatie en Opgeven voor het jongerenorkest en kaarten kopen voor deze concerten kan via www.hollandsjongerenkoor.

Voor vragen kun je mailen naar: info@hollandsjongerenkoor.nl