Afbeelding
Herman IJssel

Volop klussen aan de Koert Meulemanstraat

Partnerbijdrages

Donderdag 17 november ontvingen de bewoners van de Koert Meulemanstraat in Wilsum de sleutel van hun nieuwbouwwoning. Na een voorspoedige bouw die bouwbedrijf Salverda in april 2016 startte, werden de zes eengezinswoningen deze maand opgeleverd.

Hendrik Hoogenkamp, directeur-bestuurder van Beter Wonen geeft aan dat in overleg met Dorpsbelangen Wilsum goed is gekeken naar wat nodig was voor het dorp. “Uit de gesprekken bleek, dat er behoefte was aan woningen voor starters zodat jongeren in het dorp kunnen blijven wonen. Met de realisatie van deze woningen, zijn we daar goed in geslaagd” aldus de directeur.

“Doordat we onder andere geïnvesteerd hebben in zonnepanelen, triple beglazing en isolerende maatregelen zijn de energielasten voor de woning beduidend lager dan gemiddeld. Een positieve bijkomstigheid voor de bewoner” vult Hoogenkamp aan.

Manon Plette, toekomstig bewoner van één van de woningen is enthousiast. “Ik was niet echt op zoek naar een woning maar dit project sprak me erg aan. En omdat het nieuwbouw is, heb je genoeg tijd om er naar toe te leven en dingen voor te bereiden”. Bijkomend voordeel van een nieuwbouwwoning vindt ze dat je alles zelf uit kunt zoeken en naar eigen smaak kunt inrichten. Haar buren kent ze allemaal al: “Iedereen komt immers uit het dorp!”

“Met deze zes eengezinswoningen in uitbreidingsgebied de Thijs voldoen we voor de komende jaren aan de vraag in het dorp” aldus directeur Hoogenkamp.