Afbeelding
Nick de Vries

Besluitvormingstraject woningbouw Reeve

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeenteraad wordt op 26 januari in de gelegenheid gesteld om wensen en bedenkingen uit te spreken over het voornemen van het college om akkoord te gaan met de bestuurlijke afspraken tussen de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en de gemeente Kampen over de woningbouwbehoefte in Reeve. Het college van b en w wil na ondertekening van deze afspraken de raad in het eerste kwartaal van 2017 het go/nog besluit voorleggen.

Regionale woonafspraken

In januari 2016 zijn de regionale woonafspraken vastgesteld door de gemeenteraad en ondertekend door de gemeenten in Overijssel en de provincie Overijssel. In deze regionale woonafspraken is vastgelegd dat er een vervolgafspraak gemaakt wordt over Reeve. Na een traject tussen provincie Overijssel, gemeente Zwolle en gemeente Kampen liggen er nu bestuurlijke afspraken waar de drie colleges mee in kunnen stemmen. Hierin is vastgelegd dat er behoefte is aan het bouwen van maximaal 600 woningen in Reeve voor de komende 10 jaar. Ook draagt de provincie 6 miljoen euro bij aan de kwaliteit van het unieke woongebied.

Op 21 december is er een extra informatieavond met duiding over de voorliggende bestuurlijke afspraken tussen de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en gemeente Kampen. In navolging op deze avond is er op 11 januari 2017 een vragenavond over de verstrekte informatie. Op 16 januari 2017 wordt de informatienota vervolgproces Reeve besproken in de commissie RO en op 26 januari 2017 staat dit punt op de agenda van de raadsvergadering.

Go/no-go besluit

Naar verwachting kunnen de bestuurlijke afspraken eind januari 2017 door de drie colleges worden ondertekend. Na ondertekening hiervan, wordt het go/no-go besluit aan de gemeenteraad van Kampen voorgelegd. Het college vraagt de raad om in het eerste kwartaal van 2017 een besluit hierover te nemen. Ter voorbereiding op dit besluit wordt er een informatieavond op 8 februari 2017 georganiseerd.