Afbeelding
Gerard Meijeringh

Gerrit Hamer is nog niet klaar bij SV Zalk

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK/KAMPEN – Gerrit Hamer zit ook volgend seizoen bij SV Zalk op de bank als hoofdtrainer. Volgens de Kampenaar is er nog genoeg werk te doen in Zalk. "Als ik ergens aan begin, dean wil ik het ook afronden.”

Op haar eigen site is Zalk zeer positief over het werk van Hamer, die nu een half seizoen werkzaam is in Zalk. “Er is progressie en het plezier en de sfeer in de groep is weer terug. Samen met Hamer wil SV Zalk het ingezette beleid uitbouwen”, zo laat de club weten.

Volgens Hamer is de opgaande lijn ingezet. “We zijn stapjes aan het maken. De vereniging staat in de picture in positieve zin, zowel bestuurlijk als voetballend. Voetballend gaan we vooruit, ondanks dat we toch een kwalitatief mindere selectie hebben dan vorig seizoen. Alle neuzen staan weer dezelfde kant op.”

Al jarenlang spelen er diverse spelers van buitenaf bij Zalk. Volgens de club is dat uit nood geboren, omdat er te weinig aanwas is. “Zalk kan niet zonder mensen van buitenaf. Zalk staat voor iedereen open.” De vierdeklasser is al jaren ambitieus. De club wil dolgraag de sprong maken naar de derde klasse, maar trainer Hamer trapt op de rem. “De ambitie is er bij Zalk. De vereniging wil een stap omhoog maken, maar je moet wel realistisch zijn. Daar zijn we nog niet aan toe. Als je hogerop wil, zal er op een aantal posities mensen bij moeten komen. Er wordt niet betaald bij Zalk, dus zal je als club aantrekkelijk moeten zijn. Daar werken we naar toe. Dan straalt het vanzelf op je af en komen mensen naar je toe. Spelers die iets toe kunnen voegen en dan kun je stappen maken.”

De oefenmeester wil graag werken aan een beter Zalk. Daar hoort ook een betere binding bij. “Ik wil de jeugd erbij betrekken door het aanbieden van stageplaatsen. Zo kunnen jonge voetballers meetrainen met de eerste selectie en zo ontstaat binding. Een ander voorbeeld is het in ere herstellen van de pupil van de week.”

Hamer kijkt als hoofdtrainer verder dan het eerste team en dat is wat Zalk op dit moment nodig heeft. “Ik heb bij Go-Ahead Kampen onder andere gewerkt als technisch coördinator. Ik weet hoe belangrijk het verenigingsgevoel bij een vereniging is . Je moet geen vereniging in een vereniging willen hebben. Daar heeft de hoofdtrainer ook een taak in. Ik ben toegankelijk voor iedereen en niet autoritair.”

Zalk ging onder Hamer als nummer zeven de winterstop in. De trainer heeft geen trek om ambitieuze doelstellingen uit te spreken. “In de breedte zijn we niet sterk genoeg en je weet nooit wat er kan gebeuren. Er zijn dit seizoen al enkele spelers weggevallen. We hebben geen spelers die ons beter maken als we noodgedwongen moeten wisselen. Onze doelstelling is om de onze verdedigende kwetsbaarheid te verminderen en onze aanvallende vermogens om te zetten in doelpunten.”