Afbeelding

Verdachte verkrachting heeft geen geld voor reis naar rechtbank

· leestijd 1 minuut 112

ZWOLLE – Op station Zwolle zou in mei 2015 een meisje een trein in gesleurd en verkracht zijn. Donderdag moest de verdachte voorkomen, maar die had geen geld om naar de rechtbank te reizen. Reden voor de rechters om behandeling van de zaak aan te houden.

Op 6 mei 2015 stond de toen 12-jarige aangeefster op een van de perrons toen ze door een man werd vastgegrepen en een trein in werd gedwongen. Op het toilet daar zou ze onder bedreiging met een mes misbruikt zijn. Voor zover bekend is aan het voorval destijds geen ruchtbaarheid gegeven. De 22-jarige Adam V.B. uit Vleuten is de verdachte. Hij was donderdagmiddag niet in de rechtbank verschenen. Volgens zijn raadsman had hij zich middels een e-mail afgemeld. “Ik heb negentig cent op mijn bankrekening. Ik weet niet of ik het risico moet lopen zwart te reizen met de trein. Ik schaam me om te komen maar ik wil wel de situatie uitleggen”, zo las de raadsman de mail voor. De advocaat had V.B. nog aangeboden om met hem met de auto mee te reizen naar Zwolle. Zijn kantoor staat in Utrecht. Maar ook dan had hij zwart moeten reizen om daar vanuit Vleuten te komen, zo bleek uit een eerdere mail.

De rechters en ook de officier van justitie wilden wel dat de verdachte bij de behandeling van de zaak aanwezig was. Ook de officier had nog de nodige vragen aan hem. Ze stelde voor dat de man een volgende keer door de politie naar de rechtbank wordt gebracht. De rechtbank besloot de zaak aan te houden, ook omdat een vertegenwoordiger van het slachtoffer had aangegeven graag haar verhaal te willen doen ten overstaande van de verdachte.