Kampenaar beboet voor klezmerconcert in trein

Algemeen

KAMPEN - De broers Nathan en David Dillen (Kampen) kregen dit weekend een boete toen zij besloten in de laatste trein van Amsterdam naar Zwolle muziek te maken. Een filmpje van het optreden wordt massaal gedeeld op sociale media en ook de inzittenden van de trein lijken zich opperbest te vermaken bij de vrolijke klarinetmuziek. De NS vond het minder leuk en schreef een boete van 380 euro uit.

In een artikel in het Algemeen Dagblad laat Nathan Dillen weten stomverbaasd te zijn over de boete. Hij zegt dat reizigers hem vroegen wat te spelen toen ze de klarinet zagen en dat hij nog in de coupé had gevraagd of hij mocht spelen. Begeleid door een muziekband sloeg hij vervolgens aan het musiceren. Tot ogenschijnlijk groot vermaak van de inzittenden van de coupé.

Even later kreeg de Kampenaar echter een boete van een conducteur voor geluidsoverlast. De NS zegt op de hoogte te zijn en gaat in gesprek met betrokkenen. De NS behoort normaal gesproken toestemming te geven voor optredens in de trein.