Afbeelding

Sexting, Grooming en Loverboys

Algemeen

KAMPEN - Voor de vierde de keer in zijn bestaan houdt het Kamper Interkerkelijk Jongerenwerkers Platvorm (KIJP) op donderdag 6 april een toerustingsavond voor jongerenwerkers uit de regio Kampen. Het thema van deze avond is ‘Sexting, Grooming en Loverboys’.

Tijdens deze avond worden jongerenwerkers geïnformeerd over de ontwikkelingen en risico’s van sociale media, het leren herkennen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van jongeren en hoe je hierover in gesprek kan gaan met jongeren. Eline van der Woude zal deze avond leiden. Zij werkt bij ‘Het Scharlaken Koord’. Deze organisatie biedt professionele hulp aan meisjes en vrouwen in de prostitutie. Ze werkt hier als preventiemedewerkster en geeft voorlichting op scholen en in kerken over loverboyproblematiek en over seksuele weerbaarheid en bewustwording.

Naast toerusting staat ontmoeting centraal. De avond start dan ook met een gezamenlijke maaltijd in Jongerencentrum De Mix aan de Venestraat 8 in Kampen. De KIJP is ontstaan uit een interkerkelijk initiatief van diverse kerken uit Kampen met als doel jongerenwerkers toe te rusten en te leren van elkaar. De organisatie van deze avonden berust bij Stichting Youth for Christ Kampen.

In verband met planning wordt deelnemers gevraagd naam en telefoonnummer door te geven via aart@yfckampen.nl. De avond is gratis, maar er staat een spaarvarken op de bar voor een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Voor meer informatie: www.yfckampen.nl.

Datum: 6 april – Tijd: 18.30 uur – Locatie: Venestraat 8